Eerste training roeien

Vandaag was het eindelijk zover. Anderhalf jaar geleden was ik al bij de roeivereniging wezen kijken, maar had ik nog niet de definitieve stap gezet.

We gingen eerst nog naar de open dag toe van de toekomstige basisschool voor ons dochtertje. Tijdens de rondleiding zat ik zoveel mogelijk op een stoel om wat energie over te houden voor mijn roeiles. Toch was het erg fijn om er voor de tweede keer te zijn. De eerste keer hadden we een afspraak met de directrice en nu werden we rondgeleid door de adjunct-directeur en een leerling en bespraken we andere dingen. Na een uur gaven we aan dat mijn vriend moest gaan werken en ik naar de roeivereniging.

Ik was erg nerveus, want een eerste keer in een nieuwe groep, vind ik erg moeilijk. Gelukkig begonnen we gelijk met de training. Ik werd gekoppeld aan een enthousiaste vrijwilliger die mij de beginselen voordeed in de binnenbak. Hierna was het mijn beurt om te laten zien wat ik kon. Hij was hier zo enthousiast over, dat hij wel gelijk met mij buiten wilde gaan roeien. Hij zocht een tweede vrijwilliger om mee te roeien. Dit lukte en zo stapte ik na een kwartier binnen roeien, buiten in de boot. We roeiden totdat ik aangaf dat het ver genoeg was. Onderweg kreeg in twee aandachtspunten: met mijn linker riem kwam ik iets te diep in het water en ten tweede moest ik wat rustiger terug naar de startpositie om te roeien en dan krachtig afzetten ipv alles in hetzelfde tempo. Deze punten probeerde ik op de terugweg in praktijk te brengen. Het tweede punt lukte aardig, maar het zal iets langer duren voordat ik het punt van de linker riem onder controle heb. De vrijwilligers noemden mij een natuurtalent en gaven aan dat sommige roeiers uiteindelijk ook de overstap maken naar een ‘normale ‘ roeivereniging. Hij benoemde ook nog dat ik de baas ben over hoe lang en hoe ver ik wil roeien en dat de vrijwilligers er zijn om mij te helpen. Ik antwoordde dat ik dat moeilijk vind, omdat ik ook wil dat zij het leuk hebben, maar dit wuifde hij weg door te zeggen: we zijn hier voor jou. Nog een extra leerpunt erbij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *