Sluiting kinderopvang wegens Corona

Mijn vriend werkte sinds vrijdag al thuis, maar nu is ook de kinderopvang dicht gegaan. We dachten de week aardig voor elkaar te hebben, maar mijn schoonmoeder werd verkouden. Hier kon ons dochtertje nu dinsdag en woensdag niet heen. Vol goede moed gingen we er samen tegenaan. Ik zorgde tot de lunch voor ons dochtertje en daarna nam mijn vriend het over. Na het middagdutje zorgde ik weer voor ons dochtertje, tot mijn vriend klaar was met werken. Na twee dagen op deze wijze voor ons dochtertje gezorgd te hebben, begon mijn energielevel al af te nemen. Op vrijdagmiddag kwam mijn moeder nog eventjes helpen, zodat ik deze middag kon bijkomen.

Het werd tijd voor een nieuw plan, want deze week was gelukt, maar op deze wijze kan ik het geen weken volhouden. Ik mailde met de kinderopvang of ons dochtertje mocht komen. Dit kon, want de groep is heel klein met 4-6 kinderen en ze letten goed op de gezondheid van kinderen en medewerkers. Toch houden we ons dochtertje liever thuis, om de kans om in aanraking te komen met het Corona-virus zo klein mogelijk te houden. We zien momenteel alleen mijn ouders en spelen buiten met mijn broertjes gezin.

We maakten een nieuw schema voor volgende week. Ik op dinsdag, woensdag en donderdag van 8-11, daarna mijn vriend. In de middag na het rusten beoordelen we eerst of ik nog verder kan helpen en anders vangt mijn vriend dit ook op. Op maandag is ons dochtertje bij mijn ouders, woensdag overbrugt mijn moeder van 11-12 uur en op vrijdagochtend kan ons dochtertje ook bij mijn ouders. Ik ben benieuwd of dit schema beter werkt voor mij en tegelijkertijd het mijn vriend lukt om bij te blijven met zijn werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *