Twaalf lessen zwangerschapsyoga

Het was alweer mijn laatste les zwangerschapsyoga. Ik was hiermee gestart op 10 juni op zaterdagochtend van 12-13.15 uur bij Vansi Yoga in Den Haag. Ik had ook bij ons in de buurt gezocht naar een cursus, maar deze werden vooral gegeven in de avonduren en waren tot de zomervakantie, terwijl ik ook juist tijdens en na de zomervakantie yoga wilde volgen. Ik had van tevoren gelijk aangegeven dat ik problemen heb met staan, maar dit was geen probleem. Sommige oefeningen kon ik gewoon meedoen, alleen dan zittend op een stoel en andere oefeningen sloeg ik soms over en dan had ik tussendoor even de tijd om bij te komen. Elke les kregen we ook een klein stukje theorie over de ademhaling en de bevalling. Het was erg fijn om op deze manier kennis aangereikt te krijgen. Niet teveel in één keer en op een ontspannen wijze. Ook leerden we houdingen die we tijdens de weeënfase kunnen gebruiken. Welke houdingen nu mijn voorkeur hebben, gaan we op het moment zelf wel uitvinden. Het lijkt mij moeilijk om zo lang mogelijk in beweging te blijven, omdat ik niet zo lang kan staan en lopen. Misschien kan ik dat afwisselen met zitten op een stoel of fitnessbal.

Ook de partnerworkshop hebben we afgelopen woensdag thuis gehad. We kregen uitleg over de verschillende ademhalingstechnieken en de fases van de bevalling. Ook leerde mijn vriend op welke wijze hij mij kan ondersteunen en masseren. Onwijs fijn om dit alles samen door te nemen en te oefenen.

Hoewel de yoga erg fijn was, is het ook weer goed dat de cursus erop zit. De laatste les was best pittig, omdat mijn benen steeds sneller vermoeid zijn. Nu afwachten tot de bevalling en tussendoor nog wat oefeningen doen om mijn bekken en rug soepel te houden in combinatie met af en toe een afspraak bij de fysiotherapeut voor een massage van mijn rug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *