Lang weekend logeren

Mijn vriend ging woensdag t/m zondag naar een festival. Ik ging weer samen met met mijn dochtertje bij mijn ouders logeren. Maar voordat het zover was, zou ik eerst een nachtje en een dag alleen doen. Nou, dat heb ik geweten. Zoiets kan ik qua energie al net, als alles goed gaat. Nu was ons dochtertje ’s nachts ziek geworden, waardoor ze erg onrustig sliep en ik twee keer uit bed moest. Hierdoor begon ik al moe aan de dag. Maar zieke meisjes vergen veel aandacht en als je moe bent, is dit erg lastig. Toch besloot ik eigenwijs geen verdere hulp in te schakelen, want ik vond het moeilijk om iemand te vragen nu ze zo ziek en hangerig was. Ik telde de tijd af tot het half vijf was en we naar mijn ouders gingen. De nieuwe omgeving deed haar goed en ze wilde zelfs even spelen. Wat een verademing. Ook hielp mijn vader gelijk waardoor ik even bij kon komen. Natuurlijk ging ik wel vroeg naar bed en zouden mijn ouders de nacht doen.

Ik sliep een verdieping hoger en werd wel wakker van een huilend dochtertje. Ik heb even bij de deur gestaan, maar toen ik zag dat mijn ouders haar bij zich genomen hadden, kroop ik mijn bed weer in om verder te slapen.

De vrijdag liep ook anders dan van tevoren gepland. Ons dochtertje kon niet naar de opvang, omdat ze ziek was. Ik nam de ochtend voor mijn rekening en mijn moeder de middag. Een vriendin waarmee ik had afgesproken, kwam naar het huis van mijn ouders ipv een lunch in een restaurant. Super lief dat ze dit wilde doen. Helaas moest ik dit na een uur afbreken, omdat ik een telefoontje kreeg van onze nieuwe schoonmaakster, dat ze voor de deur stond, terwijl ik ’s middags afgesproken had. Mijn vriendin ging naar huis en ik vertrok gehaast met ons dochtertje naar huis, want ik wilde wel graag dat ze ons huis zou schoonmaken. Ik had echt geen fut om dit zelf te doen. Na haar rondgeleid te hebben, zat ik beneden op de bank een potje te huilen. Ik had alles zo zorgvuldig gepland, maar het voelde alsof het allemaal mis liep. Toen mijn moeder weer thuis was, bracht ik mijn dochtertje daar zodat ze een middagdutje kon doen. Nadat de schoonmaakster weg was, ging ik gauw naar mijn moeder toe. Na even gekletst te hebben, was het voor mij ook de hoogste tijd voor een tukkie, ook om alle emoties wat te laten zakken. Het was erg fijn om de verzorging van ons dochtertje met mijn ouders te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *