Rijbewijs verlengen

Ik ging vandaag naar het gemeentehuis om mijn rijbewijs te verlengen. Ik had een tijdje geleden al van het RDW bericht gekregen. Mijn rijbewijs is vanwege mijn MS maar drie jaar geldig, dus ik had met het verlengen gewacht tot kort voor de vervaldatum. Ik kreeg van de dame die mij hielp te horen dat ik wederom via een medische verklaring mijn rijbewijs moest verlengen. Wat een enorme tegenvaller. Dit gaat natuurlijk niet lukken met de lange wachttijden bij het CBR, waardoor ik straks een tijd zonder rijbewijs zit. Waarom heeft niemand mij dit drie jaar geleden verteld? Of meldt de RDW dit bij de herinnering voor het verlengen van je rijbewijs? Nu was ik aardig in paniek. Hoe ga ik het allemaal doen zonder auto? Ik probeerde het CBR te bellen voor hulp en informatie, maar kreeg hen niet te pakken.

‘s Avonds kon ik niet in slaap komen. Ik bleef maar denken aan alle obstakels zonder rijbewijs. Weer van anderen afhankelijk zijn. Of het openbaar vervoer gebruiken, maar dat kost veel tijd en energie. Ik vond in de polisvoorwaarden van Centraal beheer nog wel, dat je toch verzekerd bent als je je rijbewijs kwijt bent als dit niet langer dan een jaar is. Hierdoor viel ik uiteindelijk toch in slaap.

De volgende ochtend was ik vroeg wakker. Mijn eerste telefoontje was direct om acht uur naar Centraal Beheer. Zij stelden mij echter teleur. Ze vertelden mij dat je met een medisch rijbewijs, maar 1 maand verzekerd ben na het verlopen van je rijbewijs. Ik wees hen nog op de polisvoorwaarden, maar het antwoord bleef 1 maand. Hier gaan we wel een bezwaar tegen aantekenen, omdat er nergens in de polisvoorwaarden staat dat voor een medisch rijbewijs andere regels gelden.

Het volgende telefoontje was naar het CBR om te vragen hoe ik het proces kon versnellen. Ik heb anderhalf uur in de wacht gestaan. Gelukkig vertelde medewerker mij dat we de procedure, met wat inspanning, terug kunnen brengen naar drie maanden. Hiervoor moet ik het proces goed volgen en op twee momenten contract opnemen met het CBR. Natuurlijk ga ik dit doen. Alles om maar weer te mogen autorijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *