Spierpijn benen

Ik ben inmiddels alweer 5 weken aan het bewegen en aan het opbouwen. Het lopen kost nog wel meer moeite dan voor mijn laatste aanval. Van de week liep ik in Berkel Centrum van de Action naar de Xenos en terug met tussendoor nog wat andere winkels. Dit is ongeveer 1500 meter. Tegen het einde had ik zoveel pijn in mijn benen dat het echt moeite kostte om mijn fiets te bereiken. Het fietsen lukte gelukkig nog wel goed.

Ook blijf ik elke morgen wakker worden met spierpijn in mijn benen, erg irritant. Vanmorgen besloot ik te Googlen op MS en spierpijn en vond de term spierstijfheid. Bij spierstijfheid zijn je spieren stijf, omdat je ze altijd een beetje aanspant en moeilijk kunt ontspannen. Hierdoor kun je moeilijker staan en lopen. Vraag je fysiotherapeut om lichamelijke oefeningen. Hiermee kun je je spieren versterken, strekken en ontspannen.

Ik kom maar af en toe bij mijn fysiotherapeut, maar ik besloot met deze informatie weer een nieuwe afspraak te maken. Hopelijk kan hij mij helpen. Het lijkt mij heerlijk om weer een keertje wakker te worden zonder spierpijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *