Nationale MS-dag

Vandaag was het zover. Om 11 uur waren we onderweg naar De Fabrique in Utrecht. Wat een leuke locatie voor zo’n dag. We werden ontvangen door een bekende van het MS-trainingscentrum in Rotterdam en kregen een tas met informatie. We hadden nog even de tijd om rond te kijken voordat de fotowedstrijd zou beginnen. Ik was zonder rolstoel deze dag, maar wat me wel opviel was dat veel kraampjes hier op gericht waren zoals de nieuwste rolstoelen, segway, rolstoelkleding, verpleegbedden en rolstoelvakanties. Van de vakanties heb ik wel de folders meegenomen met hierachter de gedachte dat mocht het met mij zover komen, we nog steeds onze passie reizen kunnen uitoefenen.p1030044-2

Na een half uurtje rondkijken op weg naar de fotowedstrijd. Daar stond hij dan, mijn canvasdoek samen met de andere inzendingen. Wat was hij groot afgedrukt! Al gauw de aankondiging van de winnaar: een mooie foto van een man op een paard bovenop een bergtop.

In de middag waren er verschillende lezingen. Wij hadden gekozen voor:
‘Motorische-, sensibiliteits- en coördinatiestoornissen bij MS’, ‘Darmflora & MS’ en als laatste ‘Slaapproblemen bij MS’. De eerste lezing was het meest interessant. De andere twee sprekers gaven veel informatie over het algemene deel darmflora en slaap en maakten pas op 2/3 van de lezing de koppeling naar MS. Jammer, want ik denk dat vooral degene over de darmflora een stuk meer informatie kon geven. Wel kregen we de link www.foodmatters365.com/ms-bites-nutrition-and-wellness-news/ waar hij erg enthousiast over was qua tips. Op deze site staan 20 artikelen over MS en voeding. Binnenkort maar eens uitgebreid lezen.

We kwamen ook bekenden tegen die we twee weken geleden hadden leren kennen tijdens het Can Do weekend. Leuk om hen weer te zien..
Aan het einde mijn canvasdoek nog opgehaald en mee naar huis genomen. Al met al een geslaagde dag, maar had gehoopt er meer informatie en tips uit te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *