Ergotherapie en psycholoog

Ik wilde graag cognitieve gedragstherapie gaan volgen tegen mijn vermoeidheid. Helaas is de psycholoog die deze therapie gaf, niet meer werkzaam in het Erasmus. De vervanger heeft de specifieke cursus nog niet gevolgd, maar wilde mij toch zien of ze al wat voor mij kon betekenen. Ook heeft de ergotherapeut ervaring met slaapproblemen, dus ik kreeg een dubbele afspraak. Vervoer-technisch wel zo prettig, maar gelijk een pittige dag op het programma.

Wachten in het Erasmus MC duurt erg lang, als je denkt dat je een afspraak om 11 uur hebt, maar de afspraak pas om 11.30 uur is. Gelukkig kon ik blogs schrijven en wat spullen bestellen. Ik had eerst een consult bij de psycholoog. Ze vroeg mij te vertellen over mijn hulpvraag en eerdere keren dat ik bij de psycholoog geweest ben. Hierover praten zorgde ervoor dat er emoties loskwamen. Die mogen er van mij wel zijn, maar het liefst maar even. De psycholoog vroeg mij ook, hoe ik de samenwerking met de psycholoog tijdens mijn vorige revalidatie ervaren had. Ik gaf eerlijk aan dat zij te veel bewondering voor mijn doorzettingsvermogen had, waardoor de therapie heel oppervlakkig bleef. De psycholoog legde de basis uit van cognitieve gedragstherapie en vroeg mij voor de volgende afspraak een paar situaties op te schrijven waarmee we aan de slag kunnen.

Na een lunchbreak was het tijd voor het consult ergotherapie. Ik vertelde over mijn eerdere consulten bij Rijndam en thuis, gevolgd door mijn struikelblok dat ik vaak teveel doe. Dat de balans soms kwijt is, zeker omdat ik nog steeds aan mijn schema vasthoudt van voordat ons dochtertje geboren was. Zij kost ook energie met aankleden, eten, halen en wegbrengen enz. Hier houd ik geen rekening mee. Ik heb de opdracht gekregen om een aantal dagen een schema per half uur bij te houden, zodat de ergotherapeut meer inzicht krijgt in mijn dagbesteding. Ook vertelde ze, dat ik elke dag wat energie moet overhouden om ’s nachts weer energie te kunnen aanmaken. De vervolgafspraken voor beide disciplines volgen na goedkeuring van de revalidatie-arts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *