Laatste moment afspraak afgezegd

Ik ben heel slecht in afspraken afzeggen. Na een drukke week, waarbij ik altijd weer op gang moet komen na een vakantie, liep ik vanmorgen tegen mijn grens aan. Ik was voor de tweede keer deze week al voor vijf uur wakker (rest van de week steeds rond 5 uur). Gelukkig sliep ons dochtertje eindelijk weer eens tot 7 uur, alleen kreeg ze tijdens het ontbijt een flinke driftbui. Hierdoor werd het flink haasten om haar op tijd op school te krijgen. Tijdens het ontbijt was ik al begonnen met het snijden van groenten om soep te koken. Zo kon ik na het wegbrengen van ons dochtertje verder met koken.Ik vergiste mij alleen met de hoeveelheid rode linzen. Ik kocht altijd een linzensoeppakket, maar daar hadden ze aardappelen aan toegevoegd. Deze passen niet in mijn dieet, dus ik kocht alles los. Nu zaten er twee keer zoveel groenten in de soep, dus maakte ik nog een pannetje met extra paprika, knoflook en selderij. Hierdoor kon ik maar kort chillen voordat ik om 9.30 uur de deur weer uit ging. Eerst langs Bleiswijk om een paar jurkjes voor ons dochtertje op te halen, daarna naar Nieuwerkerk spullen ophalen voor de garagesale en mijn eindbestemming Barendrecht voor een meditatie met mijn MS-vriendinnen. Toen ik vanuit Bleiswijk onderweg naar Nieuwerkerk was, stortte ik in. Ik was die ochtend al vanaf 4.15 uur wakker en ik zag het niet meer zitten om door te rijden naar Barendrecht. Ik belde mijn vriendinnen een half uur voor onze afspraak op om af te zeggen. Gelukkig was er alle begrip en werd er nog eens benadrukt dat ik nooit afzeg. Blij met mijn beslissing reed ik vanuit Nieuwerkerk weer naar huis. Ik stopte nog in Bleiswijk bij een kweker om pioenrozen te kopen en hierna was het tijd voor mijn lunchsoep met het kijken van een serie erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *