Fiets zoeken

Ik ging vandaag weer terug naar de fietsenmaker in Bleiswijk waar mijn fiets nog stond. Ik was geïnteresseerd in een nieuwe fiets, dus legde ik uit dat ik graag een stevige bagagedrager wilde en een stuurslot. Met deze eisen en een voorwielmotor was de eerste optie een Giant fiets. Ik vond hem redelijk fietsen, maar hij had weinig power als ik omhoog moest fietsen. De tweede keuze van de fietsenmaker was een fiets met een middenmoter. Echter moet ik hierbij de ondersteuning op de maximale stand zetten en om dan comfortabel te fietsen moest ik in een zware versnelling fietsen wat niet fijn was. Als derde fietste ik op een Sparta F7. Deze is vergelijkbaar met mijn huidige fiets, maar heeft een vaste voorvork. Hierdoor vond ik de fiets erg stug geveerd. Tevreden was ik niet over de aangeboden opties. Hierdoor werd de optie om mijn huidige fiets te laten repareren steeds aantrekkelijker.

Hierna ging ik nog naar de fietsenmaker in Berkel waar ik mijn fiets gekocht had. Ook hij wilde dat ik eerst op een fiets met een middenmotor proef ging rijden. Nog steeds beviel dit mij niet. Vervolgens had hij nog een Batavus staan, maar die was vergelijkbaar met mijn huidige fiets, dus als ik perse een nieuwe fiets wilde adviseerde hij om mijn huidige fiets in het nieuwere model te kopen. Hij wilde ook nog kijken naar mijn huidige fiets en vertelde dat het repareren van mijn kabel €100,- zou kosten. Wat een verschil met de prijsopgave in Bleiswijk. Ik besloot om mijn fiets te laten maken.

Helaas bleek toen ik mijn fiets zaterdag ging ophalen dat alleen de kabel vervangen niet voldoende was. Er moest nog een onderdeel vervangen worden dat €50,- zou kosten. Ook hiervoor gaf ik akkoord. Toen mijn fiets woensdag klaar was en ik moest afrekenen werd ik positief verrast. Het nieuwe onderdeel was goedkoper uitgevallen, dus ik hoefde maar €109,- te betalen. Super blij met mijn fiets ging ik weer naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *