Wildlands Emmen

We hadden de vooruitzichten van de week bekeken en besloten, dat dinsdag de beste dag qua weersvoorspelling was om naar de dierentuin te gaan. Mijn vriend was er nog nooit geweest. Ik wel een aantal keer, maar dat was voor de verbouwing. Geprobeerd om een beetje op tijd de deur uit te gaan, maar voor we het wisten was het half 11 en het was een uurtje rijden, voordat we er waren. De kaarten had ik van tevoren al gekocht, dus we konden snel doorlopen. We begonnen met Serenga (Afrikaans deel) en konden ook met de rolstoel mee met de safari bus die tussen de dieren rondreed. We gingen lunchen bij Momma’s, nadat we alle dieren van Serenga gezien hadden. Hier kon ik een glutenvrij frietje eten met een glutenvrije kroket. Hierna gingen we naar Nortica waar we mijn favoriete dier; de pinguïn, konden bekijken. Een paar waren er lekker aan het zwemmen. Het deel Nortica is vrij klein, dus we gingen al snel naar het laatste deel Jungola. Hier begonnen we met de vlindertuin waar nu ook tropische vogels rondvliegen zoals de lori’s. Hierna waren de verschillende soorten aapjes en de Aziatische olifanten aan de beurt. Nadat we dachten alles gezien te hebben, nog even de plattegrond erbij gepakt om te checken of dit echt het geval was. Dat was maar goed ook, want we hadden in het deel Serenga het aquarium gemist en de leeuwen waren niet te zien. Gelukkig was het nog vroeg en zijn we terug gelopen. Bij de leeuwen lieten drie kleine welpjes zich ook nog zien; erg schattig. Hierna terug naar de auto, rolstoel ingeladen en weer richting ons vakantiehuisje. Ons uitje was zeer geslaagd.

Een gedachte over “Wildlands Emmen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *