MS fonds supportgroep intimiteit- Rotterdam

Ik had mij op de valreep toch aangemeld voor de supportgroep over intimiteit. De powerpoint van Nienke Dekkinga (consulent seksuele gezondheid) begon met de pakkende titel: ’MS stopt niet bij de slaapkamer’. Dat is zeker waar. Er werd veel verteld over de mogelijke oorzaken, waardoor de seksuele relatie met een partner kan veranderen door de MS en oplossingen waar je hierbij aan kan denken. Sommigen waren open deuren, maar anderen waren toch wel triggerend. Nienke biedt haar hulp aan om te leren omgaan met de veranderingen op het gebied van seksualiteit door de MS en kijkt juist naar wat wel kan. Nienke woont in de omgeving van Hilversum, maar houdt ook consulten via videobellen.

Aan het einde van de bijeenkomst wisselden Nienke en ik visitekaartjes uit. Nienke is namelijk geïnteresseerd om wat uitgebreider te spreken met iemand met MS. Aangezien het mij leuk lijkt om haar verder te helpen, heb ik hier ‘ja’ op gezegd. Ondanks mijn geringe lichamelijke beperkingen, denk ik dat ik haar wel verder kan helpen. Last van vermoeidheid, vermoeide benen en tintelingen in mijn handen, hebben namelijk wel invloed op mijn seksuele beleving. Wie weet leer ik nog nieuwe dingen, waar ik zelf nooit op zou komen.

2 gedachten over “MS fonds supportgroep intimiteit- Rotterdam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *