Workshop mediteren/mindfulness

Een paar maanden geleden had ik een wekelijkse mindfulnessworkshop gevolgd bij het MS-fonds. Nadat deze afgelopen was, hadden twee andere deelnemers en ik direct aangegeven, dat we wel behoefte hadden aan een vervolgcursus. Het leek ons leuk om contact met elkaar houden en dit te combineren met een uurtje ontspanning. Het MS-fonds ging op zoek naar een trainer en zo hadden we een kennismakingsafspraak met Petra. Ik had direct wel een goed gevoel bij haar. Helaas een andere deelnemer wat minder. Het MS-fonds en ik besloten toch met haar verder te gaan en gezamenlijk een cursus te ontwikkelen. Petra deed een programma voorstel, wat ik tekstueel aanvulde met onderstaand stukje om andere deelnemers te enthousiasmeren.

“Hi ik ben Simone en vind het leuk om samen met mensen die ook MS-klachten hebben in contact te komen bij het Nationaal MS Fonds. Ik ben op zoek naar een manier om meditatie/mindfulness een plek in mijn leven te geven, zodat ik ook kan genieten van mijn verplichte rustmomenten. Ook kan het in mijn ogen helpen bij het meer genieten van het moment en verder te komen bij de acceptatie van mijn ongemakken van de MS. Ik ga de aangeboden cursus volgen, kom jij ook?” 

Er meldden zich tien cursisten aan, wat echt een hele mooie opkomst is. Onze eerste sessie ging over ‘Minder denken en meer voelen’. Dit sprak veel van ons aan, omdat we allemaal veel denken aan wat we allemaal nog moeten doen in het huishouden, of voor de kinderen. Theorie werd afgewisseld met korte meditatie-oefeningen. Het was een goede eerste sessie, ondanks dat hij erg uitliep. Ook hadden sommige van ons al wel ervaring met mediteren en andere nog helemaal niet. Via de e-mail heb ik mijn feedback nog aan Petra gegeven, zodat ze die (als ze deze zinvol vindt) mee kan nemen bij de volgende sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *