Draagdoekconsulent

Mijn schoonzus wil ons graag een draagdoek/draagzak cadeau geven als onze kleine meid geboren is, maar welk type/merk kies je dan? Gelukkig zijn er tegenwoordig draagdoekconsulenten die je kunt raadplegen. Mijn schoonzus en ik kwamen via twee verschillende kanalen allebei uit bij Marloes van ‘Ik neem je mee’. Van tevoren had ik al contact met haar gehad om te vertellen over het beperkte gevoel in mijn handen, waardoor ik eigenlijk alle clipjes enz. in het zicht vast moet kunnen doen. Hierdoor had ik zelf de optie draagdoeken al doorgestreept, waardoor de draagzakken overbleven. Hier was voldoende keus in, dus een afspraak gemaakt. Ik ben daar samen met mijn schoonzus heen gegaan.

Marloes presenteerde ons vijf verschillende opties, waarbij ze rekening gehouden had met mijn beperkingen. Er was er eentje, die er voor mij direct uitsprong. Dit was de Bondolino, waarmee ik ook op de foto sta. Deze heeft geen enkele clip en wordt met klittenband en een knoop vastgemaakt. De huidige knoop kan zelfs nog vervangen worden door een ring of bv een stropdasknoop, mocht ik erger last krijgen van mijn handen.

Toch was er ook nog een tweede goede optie, de Isara. De clip aan de achterkant kan ook aan de zijkant gedragen worden, waardoor hij niet in de weg zit in de rolstoel. De banden kun je kruislings over je rug dragen, waardoor je aan de achterkant geen gesp vast hoeft te doen. Aan de voorkant kun je de paspop nog wat verder insnoeren, alleen van deze bandjes vraag ik mij af of ik dit kan bij een beperkte handfunctie.

Gelukkig hoef ik niet direct te beslissen, want ik kan de dragers bestellen via internet. Ik kan er nog even op mijn gemak over nadenken en met mijn vriend overleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *