Madrid dag 3

Vandaag was ons ticket voor de bus nog geldig. We hadden de meeste bezienswaardigheden inmiddels gezien, maar nog niet het stadion van Real Madrid waar mijn moeder graag wou kijken. Een volledige tour hoefde niet, maar gewoon even de buitenkant. We stapten op de bus en we keken heerlijk om ons heen naar de mooie gebouwen.

Na de stop bij het stadion zochten we de dichtsbijzijnde halte bij een volledig glutenvrije bakker. Het begon weer te regenen toen we er bijna waren. Bij de bakkerij keek ik mijn ogen uit. Zoveel lekkers had ik nog nooit glutenvrij gezien. We begonnen met twee hartige broodjes die we deelden om zoveel mogelijk te kunnen proeven. Toen werd het een donut en een stukje taart. Ik wilde ook de paleritas nog eten die mij aangeraden werd en kreeg daar een mini croissant bij. Ik nam nog een magdelena en een stukje taart mee voor later. We stapten weer op bij de halte, maar vanwege een demonstratie was het niet duidelijk tot waar de bus zou rijden en hoe we weer bij ons appartement konden komen. We probeerden het gewoon. Van de eerste agent mochten we niet door de afzetting heen en aangezien wij geen Spaans spreken, begrepen wij zijn uitleg niet. Bij een andere agent verderop probeerden we het weer door onze straatnaam te noemen en hier mochten we wel door de afzetting. Het was wel een indrukwekkende demonstratie met veel mensen.

Na goed gerust te hebben gingen we aan het eind van de middag naar een pleintje dat de host ons aangeraden had. Het was erg mooi en er hing een gezellige sfeer. Jammer dat het met 8 graden erg koud was voor een terrasje. We wandelden nog wat verder tot we bij een Italiaan uitkwamen met glutenvrije pizza. Hij was niet bijzonder, maar wel lekker. We wilden nog wel wat ronddwalen in de omgeving, maar het ging weer regenen, dus gauw terug naar het appartement. Toen de bui weer over was, wilde ik toch nog even naar buiten. Dit keer zonder rolstoel, omdat het toch maar eventjes zou zijn. We kwamen snel weer op voor ons bekende punten en ik was flink moe, dus 20 minuten later waren we weer in het appartement. Lekker douchen en de laatste spullen inpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *