Gevoel voor tumor

Regelmatig krijg ik een appje als er iets in het nieuws is over de stamceltherapie bij MS. Ik heb hierover al best veel gelezen en ook met mijn neuroloog over gesproken. Hij vindt mijn vorm van MS hier niet heftig genoeg voor.

Ik vind het vooral lastig dat ze nog niet ontdekt hebben, waardoor MS ontstaat. Niemand kan zeggen of ik MS opnieuw ontwikkel in de loop der tijd. Ook wordt vaak de heftigheid van de behandeling onderschat. Zeker nu ik de serie ‘Gevoel voor tumor’ op Netflix gezien heb, waarbij de hoofdrolspeler stamceltherapie krijgt. Eerst de heftige serie chemotherapie, daarna in de isolatie en ten slotte worden je stamcellen teruggeplaatst. Hierna staat een heel lang revalidatietraject te wachten om weer op krachten te komen.

Ik heb altijd gezegd dat mijn MS hier ernstiger voor moet zijn en dat ons dochtertje ouder moet zijn. Na het kijken van de serie werd mijn keuze alleen maar bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *