Uroloog

Anderhalve week geleden was ik bij de neuroloog op het spreekuur en had ik aangegeven dat ik zo vaak moet plassen. Vooral in de ochtend heb ik hier veel last van. Als ik bij iemand ben moet ik vaak wel 3x in twee uurtjes tijd. Heel erg irritant. Ik kon snel bij de uroloog terecht. Er was iemand uitgevallen, bleek toen ik mijn afspraak wilde verzetten. Hij was om 14 uur, dus daardoor miste ik mijn middagslaapje. Anders kon ik pas eind december, dus ik besloot na overleg met mijn moeder toch te gaan. Zij zou oppassen op ons dochtertje.

’s Morgens was ik met mijn dochtertje wezen peuterdansen en daarna kwam mijn moeder. Zo kon ik wat energie besparen, maar er is niets moeilijker dan vooruit rusten. Mijn vriend ging mee naar het ziekenhuis. Bij de poli vroeg ik de assistente of ik mocht plassen. Voor de zekerheid kreeg ik een kweekpotje mee. De neuroloog had mij doorverwezen voor medicatie voor een overactieve blaas, maar de uroloog wilde eerst meer informatie. Ik moet een plasdagboek invullen, bloedprikken, plasstraalmeting en echo van mijn nieren laten maken. De eerste drie dingen had ik al voorafgaande aan het consult kunnen doen, wist ik nog van mijn oude werkplek. Ik vroeg de uroloog hiernaar en zij bevestigde dit. De verwijzing van de neuroloog was niet goed beoordeeld, waardoor dit niet gebeurd was.

Ik maakte de afspraken bij de secretaresse, maar dit werd een aardige puzzel. Ik kon namelijk pas in januari terecht, wat ik te ver weg vond. Ik vroeg naar de mogelijkheden bij de poli’s in Berkel en Schiedam. Toen kon ik op 2 december naar Schiedam en op 10 december naar de Havenpoli in Rotterdam. Zo weet ik snel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *