Vierde afspraak bekkenbodemtherapie

Net voor de Kerst had ik mijn intakegesprek bij de fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bekkenbodemklachten. Ik had mij goed ingelezen, maar het punt vergoeding had ik overgeslagen. Ik ben uitgebreid verzekerd bij het Zilveren Kruis. Echter had deze praktijk geen contract met hen en viel mijn behandeling onder de aanvullende verzekering. Na een telefoontje naar het Zilveren Kruis, kon mijn behandeling toch onder de basisverzekering vallen. Nu krijg ik negen behandelingen vergoed.

In behandeling 2 en 3 kreeg ik oefeningen voor de bekkenbodem beter te leren kennen. Bij mijn vierde behandeling waren we op het punt beland, waar mijn interesse naar uitging: PTNS therapie.

PTNS staat voor Percutaneous Tibial Nerve Stimulation. Hierbij wordt mijn onderbeenzenuw gestimuleerd met kleine elektrische prikkelingen. Deze zenuw loopt vanuit het been naar het achterste gedeelte van het ruggenmerg. Van hieruit wordt de blaasfunctie geregeld. Het prikkelen van deze zenuw zorgt ervoor dat de blaas zich niet meer ongewenst samentrekt, zodat de normale blaasfunctie zich kan herstellen.

De fysiotherapeut leerde mij hoe ik het apparaatje thuis kan gebruiken. In het begin moet ik deze om de dag een half uur gebruiken. Over twee weken heb ik weer een afspraak om te beoordelen of de PTNS zijn werk doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *