Laatste dag van 2020

Gisteravond zaten we samen op de bank en vroeg ik mijn vriend of hij al het gevoel had, dat het morgen oudjaar was. Beiden hadden we dit gevoel helemaal niet. Voor ons hoort vuurwerk echt bij deze avond en we waren erg benieuwd of er nog mensen buiten zouden zijn tijdens de jaarwisseling.

Het gevoel begon pas te komen toen ik bij mijn ouders was om heerlijke glutenvrije oliebollen en appelflappen te eten die ze gebakken hadden. Ik maakte er direct een lunch van, want ze smaakten zo goed dat ik er direct 4 at. Terwijl ik lag te rusten, haalde mijn vriend mijn schoonmoeder op. Zij kwam bij ons Oud en Nieuw vieren samen met mijn ouders. Dit is een jaarlijkse traditie sinds ons dochtertje geboren is en ik van 21.30 tot 23.15 nog naar bed ga.

Dit blijft een ongemakkelijk moment voor mij, ook al is het voor iedereen prima. Ik voel me dan net een klein kind, dat nog moet slapen voor het vuurwerk. Zeker dit jaar vond ik het extra moeilijk, want hoe zou het straks gaan. Gelukkig Nieuwjaar wensen zonder kussen en knuffels en geen vuurwerk hebben om naar te kijken?

Na het avondeten stak mijn vriend nog wat categorie 1 vuurwerk af. Ons dochtertje vond het erg mooi, al vond ze de knallen erg eng. Mijn ouders kwamen met koffietijd en na een uurtje kletsen, was het voor mij alweer tijd om naar bed te gaan. Ik sliep ’s avonds heel licht en was al een kwartiertje wakker toen mijn vriend mij om 23.15 uur kwam halen. Ik was net beneden, toen ons dochtertje ook wakker werd. We hadden al besloten om haar wakker te maken, zodat ze niet zou gaan spoken als wij net op bed lagen. Ze wilde heerlijk bij mij zitten om goed wakker te worden. Zo werd het snel tijd om af te gaan tellen. We proostten op het nieuwe jaar en gingen daarna buiten een kijkje nemen.
Mijn schoonmoeder bood aan om met ons dochtertje binnen te blijven, want ze wilde naar het vuurwerk kijken, maar niet buiten. Er was maar weinig vuurwerk, maar gelukkig was het op het pleintje een gezellige boel op afstand van elkaar met muziek en een vuurtje. Na een half uurtje waren we weer binnen om nog lekkere hapjes te maken en nog meer bubbels te drinken. Ons dochtertje liep enthousiast te vertellen over het vuurwerk. Om 2 uur lagen we allemaal op bed, maar het duurde nog een tijdje voordat ik in slaap viel.

Voor jullie ook allemaal de allerbeste wensen voor 2021!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *