Voorjaarsvakantie

Wij hadden onze voorjaarsvakantie een week later gepland dan de schoolvakanties. Op donderdag pakten we alle spullen in, zodat vrijdagochtend relaxed was. Na de vroege lunch haalden we mijn schoonmoeder op die een paar daagjes meeging. We waren precies om 15 uur op het park. Mijn schoonmoeder speelde met ons dochtertje, terwijl wij alle spullen uit de auto haalden en inruimden. Hierna ging ik rusten en haalden mijn vriend de boodschappen op die we al besteld hadden bij de Jumbo. Helemaal gesetteld startten we met gebak dat mijn vriend gehaald had bij de Bakker, gevolgd door het eten van de snackbar dat bij het huisje bezorgd werd.  

Op zaterdag hadden we een Meet en Greet met Bollo de Beer bij ons huisje. Hij had voor ons een marshmallowpakket bij zich en voor ons dochtertje Bollokleurpotloden. Ons dochtertje keek haar ogen uit en vond het tegelijkertijd wel wat spannend. Aan het eind van de middag reden we naar pannenkoekenhuis de Boskabouter. Hier hadden we pannenkoeken en schnitzels besteld en deze aten we in picknick-style in de auto op. De glutenvrije pannenkoek was goed gelukt en we zaten allemaal te smullen. 

Zondagochtend ging ik samen met ons dochtertje kijken bij het dagelijkse rondje van Bollo om de vijver. Hij begon precies aan onze kant en na een kort praatje, gingen ze verder naar andere kindjes.

Wij gingen naar de speeltuin en ons dochtertje verbaasde zich over de mist. Door de mist konden we de overkant van de speelplas niet zien. Het werd steeds een beetje warmer en mijn schoonmoeder kwam wat te drinken en koekjes brengen en natuurlijk meegenieten van het heerlijke zonnetje. Ons dochtertje was zo heerlijk aan het spelen met een jongetje, dat mijn vriend ook kwam en mijn schoonmoeder en ik naar het huisje gingen voor een boterham gevolgd door mijn middagdutje. ’s Avonds werd een uitgebreid diner bezorgd. Later op de avond werd ons dochtertje ziek en misselijk wakker. Ze had hoge koorts.

Ons dochtertje bleef 4 dagen ziek. Op maandag en dinsdag gingen mijn vriend en ik wandelen op het park gevolgd door een drankje-to-go op het terras, terwijl mijn schoonmoeder op ons dochtertje pastte. Heerlijk om even het idee van een terras te hebben. We maakten er gewoon het beste van en wisselden elkaar af met de gebroken nachten. Op dinsdagmiddag bracht mijn vriend mijn schoonmoeder naar het station in Zwolle, zodat ze weer naar huis kon. Ze was gezellig al een dag langer gebleven, want ze zou eigenlijk maandag al naar huis gaan.

Op woensdag besloten we de mogelijkheid te onderzoeken of we het weekend ook nog konden blijven. Ons huisje was niet beschikbaar, maar voor nog geen €150,- konden we t/m maandag in een ander huisje verblijven. We boekten bij en verhuisden donderdagochtend al naar het nieuwe huisje. Het was toch wel twee uur werk om alles in te pakken, te verhuizen en weer uit te pakken. We waren blij dat we weer gesetteld waren.

Vrijdagochtend was ons dochtertje weer beter, maar was mijn vriend verkouden. Hij maakte een afspraak voor een coronatest in Heerde. Hij kon nog ’s middags terecht. We gingen op zoek naar Bollo die de vertrekkende mensen aan het uitzwaaien was. Na hem een tijdje gezelschap gehouden te hebben gingen we naar de kinderboerderij. Hier waren kippen, geiten, vogels, konijnen en cavia’s. Op de terugweg kwamen we langs het huisje van Bollo. Ons dochtertje praatte tegen de pop van Bollo net of hij er echt was en ik moest van haar terugpraten, zo schattig. Na mijn middagdutje gingen wij met mijn vriend mee naar de coronatest om er een leuk ritje van te maken en wat van de omgeving te zien. Koken hebben we in de hele vakantie maar 2 keer gedaan. Vanavond werd er weer door de snackbar bezorgd. 
 
Zaterdag werd mijn vriend flink ziek. Ik nam de hele ochtend voor mijn rekening waarbij we weer naar Bollo gingen en daarna een skelter huurden voor ons dochtertje. We waren een bezienswaardigheid. Mijn dochter op de skelter en ik kon haar duwen met de rolstoel. Ik ontving met een glimlach ook de opmerking: Zo heeft elk nadeel zijn voordeel. Gelukkig kon mijn vriend wel voor ons dochtertje zorgen tijdens mijn middagdutje, want daar kan ik echt niet zonder.

Zondagochtend werd ook ik verkouden wakker. Toen bekroop ons even de paniek: Hoe nu verder? We besloten om op het gemak in te pakken en dan na mijn middagdutje naar huis te gaan. Ik had al veel ingepakt toen ik samen met ons dochtertje op pad ging naar Bollo en de speeltuin. Ze wilde weer een skelter huren en genoot er weer erg van. Zo hadden we toch nog een paar leuke dagen, maar erg jammer dat mijn vriend de laatste twee dagen niet mee kon genieten. Mijn vriend had in de tussentijd de auto ingepakt. Ik maakte nog een afspraak om thuis een coronatest te hebben om 16.30 uur. Mijn ouders pasten even op ons dochtertje, want mijn vriend had met hoge koorts anderhalf uur gereden, dus die ging zijn bed in. Ik testte ook negatief net als mijn vriend. Het was wel fijn om weer thuis te zijn. Ook al waren we allebei erg moe, toch pakten we nog een groot deel van onze spullen uit. Dat hoort gewoon bij ons.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *