Zoutelande

We vertrokken direct na mijn vroege middagdutje om 13.45 uur. Toch kwamen we al in de file terecht, maar dit leverde maar 15 min vertraging op. We haalden de sleutel van de villa op en hierna kon het inruimen beginnen. Ons dochtertje keek filmpjes op de ipad, zodat wij onze handen vrij hadden. Mijn vriend ging de bestelde boodschappen nog ophalen. We waren aardig gesetteld voor het avondeten en aten wraps in ons huisje. Toen ons dochtertje op bed lag, maakten we plannen voor de volgende dag. Het zou wat minder weer worden, dus ik koos voor Mini Mundi.

Voor Mini Mundi konden we geen kaarten reserveren, maar ik had bij reviews gelezen dat deze ook aan de kassa verkocht werden. Helaas bleek het vol te zijn, toen we bij de kassa stonden. Tijd voor een nieuw plan. We gingen naar Speelpaleis Bambini in Vlissingen. Bij het 0-3 gedeelte was ons dochtertje snel uitgekeken. Op naar het echte klimwerk. Helaas mocht je vanwege Corona niet meeklimmen, want ons dochtertje wilde niet alleen. Ik ging een klein stukje mee om haar aan te moedigen. Er waren twee lieve meisjes met wie ze mee mocht klimmen, want ik werd al snel weggestuurd. Zo had ze veel plezier, al kwam ze regelmatig bij ons langs, want ze vond het spannend. Na de lunch met patat, was het tijd om naar het huisje te gaan en een dutje te doen.

Zondagochtend werden we wakker met een strakblauwe lucht en zon. We gingen al vroeg naar het strand. Heerlijk om daar weer te zijn. We konden al snel een laagje kleding uittrekken, zodat we in onze badkleding zaten. Ons dochtertje wilde steeds een stukje de zee inlopen. Ik vond de zee nog erg koud, maar zij vond het heerlijk. Mijn vriend speelde met haar, terwijl ik vanaf de handdoek toekeek. Da’s echt genieten. Toen het lunchtijd werd, gingen we weer terug naar het huisje. ’s Avonds gingen we uit eten bij de Strandzot. Ik had vooraf een glutenvrije hamburger geregeld en het was weer smullen.

Maandagochtend was het weer strandweer en gingen we weer naar hetzelfde plekje op het strand. Ook nu was het warm genoeg voor badkleding, terwijl het maar 18 graden was. De zon deed goed z’n best. Wat was het genieten. ’s Avonds gingen we een glutenvrije pannenkoek eten bij Pannen en Koeken in Westkapelle. Mijn vriend had heerlijke spareribs. Als toetje kozen we voor snoepjes, die daar verkocht werden uit ouderwetse wekpotten.

Op dinsdag kwamen mijn ouders op visite en ze bleven logeren. Na mijn middagdutje gingen we naar het strand, maar ik werd niet lekker. Ik had last van de warmte en was misselijk. De rest besloot voor mij dat we terug gingen. Ik vond dit erg fijn en kroop gelijk mijn bed in. De misselijkheid zakte wat, maar fit was ik nog niet. Toch gingen we naar de Strandzot uit eten, want ik had daar twee glutenvrije varkenshaasjes gereserveerd en die hadden ze speciaal voor ons ingekocht. Het eten smaakte goed, want ondanks dat ik misselijk was had ik wel trek. In het huisje en ook ’s nachts bleven mijn darmen onrustig. Gelukkig sliep ik best aardig.

Op woensdag voelde ik mij nog steeds niet top, dus bleef ik met mijn moeder bij het huisje terwijl de rest naar het strand ging. Mijn vriend vrolijkte mij op met leuke foto’s van hun bouwwerken.

Donderdagochtend voelde ik mij beter en deden we poging twee om naar Mini Mundi te gaan. Nu hadden we braaf vooraf de kaarten gereserveerd. Het was erg rustig en ik ging een medewerker zoeken, zodat ons dochtertje in de attracties kon, zoals het treintje en de ronddraaiende auto’s. We lunchten daar ook nog. Ik had een glutenvrije tosti en mijn vader de pofferjes. Erg fijn dat ze bij parken tegenwoordig ook glutenvrij eten op de kaart hebben staan. Ondertussen klaarde het weer ook op en liet de zon zich weer zien. Op de terugweg kwamen we in de zeedamp terecht. Gelukkig trok deze weg toen ik lag te slapen, zodat de rest naar het strand kon. Toen ik wakker was, kwam mijn vriend mij ook ophalen, zodat ik ook mee kon genieten. Helaas kwam de zeedamp weer terug, dus gingen we weer naar het huisje terug. Na het avondeten gingen mijn ouders naar huis en begonnen wij met inpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *