Zomervakantie naar Exloo (1e week)

Voor het derde jaar op rij, gingen wij op vakantie naar Exloo. Dit jaar wilden we twee weken boeken, maar kregen we van de verhuurder de derde week er gratis bij. Erg luxe en we maakten dankbaar gebruik van dit aanbod. We vertrokken op vrijdag 23 juli. We mochten pas om 14 uur het huisje in, maar mijn ouders stonden in Borger op de camping, dus gingen we eerst daar naartoe. Zo kon ik eerst rusten, voordat we naar ons vakantiehuis toe gingen. Na ruim een uur inruimen was het voor mij weer tijd om rustig aan te doen. Om 16.30 uur kwamen mijn ouders en ons dochtertje ook bij het vakantiehuis en ging ons dochtertje op ontdekking uit. Ze herkende nog veel van vorig jaar. We aten lekker buiten met z’n allen.

De volgende ochtend gingen mijn dochtertje en ik de nieuwe speeltuin ontdekken. Ons dochtertje ontmoette een vriendinnetje en samen gingen ze heel vaak van de kabelbaan. Heerlijk om van de kant toe te kijken. Na ruim twee uur appte ik mijn vriend of hij het over wilde nemen. Mijn dochtertje en ik hadden een tijd gesprongen op de airtrampoline en ik raakte vermoeid. ’s Avonds gingen we uit eten bij de Steakerij met mijn ouders. Ze hadden weer een heerlijk glutenvrij buffet. Dat blijft toch bijzonder dat ik dan alles mag eten. Hier kwamen we nog wel vaker deze vakantie.

Zondags bleven we rond ons huisje en gingen we ’s avonds weer uit eten bij Robin Hood. Op maandag gingen we met mijn ouders naar Wildlands. Ze hadden kaartjes gewonnen met de Postcodeloterij en waren nieuwsgierig hoe het park geworden was. We gingen gelijk om 10 uur en bleven zo een tijdje de drukte voor. In het Afrika gedeelte werd het al flink druk. Gelukkig hebben ze bij de safaritruck een aparte rij voor de rolstoel, zodat we daar niet in de rij hoefden te staan. Wat een fijne regeling. Dat scheelt zeker een half uur wachten. Rond 14 uur gingen we weer richting huis. We hadden alles gezien en genoten.

We vervolgden ons vaste vakantieritme van één dag op pad en de andere dag uit eten. Dinsdagavond gingen we pannenkoeken eten bij de Strohoed. Eigenlijk eet ik altijd ham, kaas en ananas, maar ik koos nu voor kip, kerrie, ananas en kaas. Hij was heerlijk.

Op woensdag gingen we naar Wonderwereld in Ter Apel. We kochten een combinatieticket om ook nog naar Kabouterland in Exloo te gaan. Er was hier een leuke Uilenburcht gebouwd met veel gangetjes die onze dochter geweldig vond. Voor alle uilen die te zien waren, had ze minder aandacht, maar dat vonden wij weer interessant. De verblijven vonden wij wel wat aan de kleine kant. Na ons bezoek gingen we lunchen bij Hotel Boschhuis. Heel fijn dat ze tegenwoordig op zoveel locaties glutenvrij brood hebben, waardoor lunchen buiten de deur veel makkelijker is.

Donderdag kwamen mijn ouders een ochtend en gingen we ’s avonds uit eten bij Toby’s Steakhouse.

Op vrijdag gingen we zwemmen bij Roompot Hunzedal. Ons dochtertje vond het fantastisch. Wij vonden het wel aan de drukke kant voor coronatijd, maar vermaakten ons goed. We hadden een tijdslot van 10-11.30 uur. Dat was zo voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *