Tweede week Exloo

Op vrijdagmiddag kwam mijn schoonmoeder met de trein naar station Emmen. Mijn vriend en dochtertje haalden haar daar op tijdens mijn middagdutje. We gingen ’s avonds uit eten bij Robin Hood. Zo leuk om haar te zien genieten van het Bourgondische eten.

Zaterdagochtend gingen mijn vriend en ik samen shoppen in Emmen. We wilden eigenlijk een tour doen met een elektronische chopper, maar er werd zoveel regen voorspeld dat we kozen voor overdekt shoppen. Mijn vriend wilde wat nieuwe t-shirts en daar slaagden we snel voor. Ik kocht nog een zomerjurk en een sportshirt. ’s Avonds gingen we weer uit eten bij de Steakerij.

Zondagochtend gingen we naar het Smalspoormuseum in Erica. Mijn ouders gingen ook mee, dus zo waren we met allebei onze ouders op stap. Het was een klein museum, maar de rondrit in de smalspoortrein was erg leuk. De roofvogelshow die plaats zou vinden, werd vanwege de regen verschoven. Daarom gingen we eerst lunchen in Klazienaveen. In 2006 heb ik 2 maanden gewerkt in Klazienaveen, maar ik herkende maar weinig terug. Na de lunch gingen we nog even terug naar het museum, maar de roofvogelshow kon nog steeds niet doorgaan vanwege de regen. Ons dochtertje reed nog zelf in het kindertreintje rijden en haalde haar machinistendiploma.

Maandagochtend gingen we alsnog de E-chopper tocht van 3 uur doen. We startten om 9.30 uur. Het was heerlijk om door de bossen te rijden en door de velden. Ik viel nadat ik uitweek voor een wielrenner. Mijn kleding was nog heel, maar mijn vingertop, knie en elleboog bloedden. Een pijnlijke val waarvan ik eventjes moest bijkomen, maar daarna stapte ik weer op de chopper. Bij café Poolshoogte pauzeerden we met een theetje en kreeg ik pleisters voor mijn wonden. Hierna volgde het mooiste pad van de rondrit tussen de hei door en kwamen we na een tussenstop, bij de Bakker in Odoorn, aan bij het start- en eindpunt in Exloo. ’s Avonds installeerden we de bbq en staken we de buitenkachel aan. Zo was het met een vest aan lekker om buiten te zitten. Wat een groot contrast qua weer in vergelijking met onze twee eerdere jaren in Exloo. Dan hadden we dagen dat de temperatuur boven de 30 graden was. Nu bleef de temperatuur steeds rond de 20 graden hangen en viel er regelmatig een bui.

Dinsdag hadden we een relaxed dagje rond het huis en in de speeltuin. We gingen ’s avonds weer uit eten bij de Strohoed met mijn ouders. Ik wilde hen kennis laten maken met de lekkere pannenkoek die ik vorige week gegeten had.

Op woensdagmiddag gingen we langs bij een oud collega van mij die in Hoogeveen woont. Zo leuk om haar na lange tijd (minstens 4 jaar) weer te zien en te spreken. Ze had bij de bakker heerlijke glutenvrije mergpijpjes en petit fours gehaald. Het was een gezellige middag.

Donderdagochtend gingen we naar Kabouterland in Exloo. We waren daar 2 jaar geleden ook geweest, maar nu ons dochtertje wat ouder is, was het veel leuker. Ze kroop door gangetjes en wilde op de knopjes drukken van de interactieve kabouterverhalen. Ze had een speeltuin gevonden waar ze maar bleef klimmen en glijden. Heerlijk om haar zo te zien genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *