Derde week Exloo

Vrijdagochtend ging ik met mijn vader naar Emmen om glutenvrije kibbeling te eten. Deze werd tot 11 uur gebakken, dus we hadden een vroege lunch. Het was heel erg lekker; de kibbeling was lekker gekruid.

Zaterdagochtend gingen we met mijn ouders naar het boomkroonpad in Borger. Hier loop je op een brug tussen de bomen. Ik was hier tijdens mijn tienerjaren geweest. Toen liep je tussen de boomtoppen, maar nu 20 jaar verder, loop je tussen de bomen. Het pad is vrij kort, maar door de vele trappen was het voor mij een flinke klim en liep ik aan het einde te trillen en zwalken van vermoeidheid. Ik rustte even uit op een bankje voor we terugliepen naar mijn rolstoel. We reden terug naar het restaurant voor een drankje. Hierna liepen/reden we de kabouterroute door het bos. Ons dochtertje ging enthousiast op zoek naar de kabouter paaltjes. Nadat we het hele pad gelopen hadden, wilde ons dochtertje nog een keer. Ik bleef samen met mijn moeder in het zonnetje zitten, terwijl mijn vader meeliep met ons dochtertje. ’s Avonds gingen we voor de laatste keer eten bij de Steakerij. Het was weer heerlijk.

Zondagochtend gingen we om 10.45 uur mee met de stoomtrein van Stadskanaal naar Veendam. Mijn ouders waren ook mee. Hierna lunchten we in Stadskanaal.

’s Maandags had ik met de lunch met mijn voormalige schoonzus afgesproken bij Brownies en Downies in Emmen. Ik koos voor een clubsandwich kip en een smoothie. We hebben lekker bijgekletst en de tijd vloog voorbij. Ik heb ook verteld dat het ons laatste jaar in de buurt was, dus dat het even kon duren voor ik weer langs kon komen. ’s Middags ging ik met ons dochtertje bij mijn zus langs die ook in het park gearriveerd was. Ons dochtertje wilde zo graag met haar neefje en nichtje spelen, dus we spraken de volgende ochtend weer in de speeltuin af. Hier vermaakten de kids zich goed. We gingen bij ons huisje wat drinken en zo kwamen onze plannen voor het avondeten ter sprake. Ons dochtertje vroeg hen om mee te gaan pannenkoeken eten. Gelukkig kon de reservering nog aangepast worden.

Woensdagochtend gingen mijn dochtertje en ik bij de schaapskooi kijken, waarbij je kon zien hoe ze uit de schaapskooi over de straten van het dorp Exloo richting het veld liepen. Ik had alleen niet verwacht dat iedereen hen zou volgen en dat wilde ons dochtertje ook graag. Het was best een stuk lopen naar de hei, maar ik heb erg gelachen om ons dochtertje die probeerde om om de schapenkeutels heen te lopen. Bij de hei demonstreerde de herder hoe de hond de schapen goed bij elkaar houdt. De terugweg was best lastig. Ons dochtertje was moe, dus ik liet haar uitrusten, want ze moest echt zelf teruglopen. Ik liep ook al een beetje te zwalken en ze is voor mij te zwaar om stukken te dragen. Terug bij het huisje gingen we lekker buiten zitten en bijkomen. ’s Avonds kwamen mijn ouders en mijn zus met haar gezin bbq-en. Heel gezellig en leuk op onze laatste avond.

Donderdagochtend gingen mijn dochtertje en ik met mijn zus en neefje naar Drouwenerzand, terwijl mijn vriend alle spullen inpakte. Ik had voordat we weggingen mijn eigen spullen en de kleding van ons dochtertje ingepakt. Mijn vriend bracht ons weg en met de rolstoel reden we naar de entree rij. Deze ging best vlot en het avontuur kon beginnen. We gingen in de vliegende olifanten, treintje, achtbaan, draaimolen, zweefmolen, spookhuis, botsauto’s, bootjes, trampolines, oldtimers en we vermaakten ons heerlijk. Om 14.45 uur werden we weer opgehaald en reden we weer richting ons eigen huis. Na tweeënhalf uur waren we er. Precies op tijd voor het avondeten. Ik was erg moe, dus mijn deel van het uitpakken, moest wachten tot de volgende dag. Wat een heerlijke vakantie hebben we gehad, al hebben we het warme zonnetje wel gemist. We duimen voor een warme nazomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *