Webinar voeding

Ik was door Special Heroes benaderd of ik dagvoorzitter zou willen zijn bij een webinar. Of ik geschikt ben als dagvoorzitter betwijfelde ik, dus spraken we af dat ik mee zou werken aan het webinar voeding als ervaringsdeskundige. Hierbij ging het om het delen van mijn ervaring met een glutenvrij en MS-dieet.

Tijdens onze eerste online meeting werd duidelijk wat precies van ons verwacht werd. De bedoeling was om een interactief webinar te houden met de dagvoorzitter, diëtiste, leefstijlcoach en de ervaringsdeskundige. De diëtiste zou de presentatie verzorgen en de leefstijlcoach en ik konden daarop inhaken.

Op 6 december hadden we een testbijeenkomst en deze verliep erg soepel. Er waren genoeg punten om op in te haken. De dagvoorzitter hielp ook om de aandacht te verplaatsen van de diëtiste naar de andere sprekers.

Het webinar vond plaats op 10 december van 10.30 tot 12.00 uur. Best lange tijd, dacht ik van tevoren, maar uiteindelijk kwamen we nog net wat tijd tekort. Het webinar verliep erg leuk en er werden goede vragen gesteld via de chat. Ik kon de vragen die mij gesteld werden goed beantwoorden, maar achteraf had ik zelf nog extra willen vertellen wat mij helpt om mijn dieet vol te houden.

Een vast schema helpt mij enorm en contacten met lotgenoten die nog ‘strenger’ diëten dan ik ook. Ook deze presentatie heeft mij weer geholpen om mijn dieet strikter te gaan volgen. Sinds de zomervakantie snoepte ik weer regelmatig en nam ik zeker 2x per week ’s middags een bakje chips ipv een handje nootjes. Hoogste tijd om deze gewoontes weer te veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *