Vakantie naar Landgoed Ruwinkel

Twee jaar geleden waren we ook al met mijn ouders naar dit park op vakantie. Het park was goed bevallen en ligt op een uurtje rijden. Mijn vriend ging alleen het weekend mee, want ondanks dat hij docent is, heeft hij geen meivakantie.

Ik had geregeld dat we op vrijdag al vroeg konden inchecken. Om 13 uur waren we p al. We ruimden vrij snel alles in, zodat ik nog een middagdutje kon doen. Mijn ouders waren er een uurtje later. ’s Middags borrelden we lekker in het zonnetje. Wat een heerlijk begin van de vakantie.

De volgende ochtend gingen mijn vriend, dochtertje en ik met alpaca’s wandelen bij Het Alpaca Bos. We gingen met een groep van 9 personen wandelen met 4 alpaca’s. Ik was mee in de rolstoel, dus mijn vriend liep met de alpaca. Al vrij snel wilde ons dochtertje met de alpaca wandelen. Ze vond het fantastisch en was erg lief voor hem. Na de wandeling kon je ze eten geven en dit deed ik. Een paar happen en al het voer was op. Het was een leuke ervaring om te doen en onze Alpava Willy Wil Wel maakte ook nog geluid, hoe leuk! ’s Avonds gingen we uit eten bij het restaurant Juffrouw Tok op het park. Lekkere kip met speciaal gebakken glutenvrije frites.

Zondagochtend gingen we met zn drietjes naar de Apenheul. Wat een leuk park blijft dit toch. Voor ons dochtertje kregen we een kraskaart om alle apen die we zagen te krassen en hierdoor had ze wat meer interesse in alle apensoorten, maar het mooiste vindt ze toch de speeltuinen ;-).

Maandagochtend gingen we naar de pyramide van Austerlitz. Helaas was de pyramide gesloten, ondanks dat op de website vermeld stond dat deze op maandag open was. We konden hem wel goed zien en een mooie foto maken. De aangrenzende speeltuin en mini attractiepark waren wel geopend. Ons dochtertje kocht zes munten en ging in het treintje, draaimolen en vliegtuigjes. In de zweefmolen ging ik met haar mee. Daarna ging zij nog een keer, maar één keer is genoeg voor mij.

Dinsdag kwam mijn zus met haar twee kinderen een dagje langs. Mijn neefje is 7 jaar en ons dochtertje vindt het altijd leuk om met hem te spelen. ’s Morgens gingen we met zn allen midgetgolfen en na mijn dutje ging ik met mijn neefje en dochtertje een skelter huren. Ze wisselden elkaar af en ik ging met de rolstoel achter ze aan. We hadden een mooi punt gevonden waar ze rondjes konden rijden waar nauwelijks auto’s reden, want met mijn rolstoel (die 6km/uur gaat) kon ik ze niet bijhouden.

Woensdagochtend ging ik zwemmen met mijn dochtertje. Ze raakte daar bevriend met een ouder meisje, die haar hielp met het oefenen van de kant af springen. Uiteindelijk deed ze het zelf in ruil voor een ijsje ’s middags. Deze kochten mijn ouders voor haar in combinatie met boodschappen doen. Dit deden ze voor de tweede keer, terwijl ik mijn middagdutje deed, waardoor het dan stil was in het huisje. Een ideale combinatie. ’s Avonds gingen we in Putten pannenkoeken eten. Hier weten we dat ze heerlijke glutenvrije pannenkoeken serveren, dus dat vond ik de rit van een half uur zeker waard.

De volgende ochtend gingen mijn vader, dochtertje en ik weer midgetgolfen. Ons dochtertje mocht wat kiezen om te doen en dit wilde ze heel graag nog een keertje. We gingen lunchen in Putten bij de visboer met glutenvrije kibbeling. Heerlijk om dit af en toe te eten. ’s Middags ging ik met mijn vader tafeltennissen. Dit waren we nog bijna vergeten, terwijl ik speciaal ervoor de batjes meegenomen had. Ik had dit zeker 10 jaar niet meer gespeeld, maar ik vond het nog erg leuk om te doen. Ik kon het een half uurtje, maar toen begon mijn lijf tegen te sputteren. We gingen nog een lekker ijsje eten. Wat een heerlijke dag om de vakantie mee af te sluiten.

De volgende ochtend pakten we alles in en reed ik naar huis. Er stond wat file, dus het duurde 1.15 uur. Gelukkig gaat het autorijden de laatste tijd wat makkelijker en kost het wat minder energie. Mijn vriend was thuis aan het werk en hij hielp gelijk met het uitruimen van de auto en nam ons dochtertje voor zijn rekening, waardoor ik gelijk mijn bed in kon. Ideaal thuiskomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *