Leiden, Delft en Gouda

Vanwege een begrafenis op zaterdag, kon het weekend weg naar Antwerpen samen met mijn zus niet doorgaan. We maakten een alternatief plan: vrijdag shoppen in Leiden en ’s avonds Indiaas eten in Delft. Zondagochtend e-chopper rijden in de omgeving van Gouda en dan afsluiten met een lunch.

Het shoppen in Leiden was erg leuk, ondanks dat ik niets gekocht had. We genoten van de zon in de mooie winkelstraat waar ik lang niet geweest was en een verrassend lekkere lunch bij Floor’s. Om bij Floor’s te komen, was het 10 minuten lopen vanaf de winkelstraat. Floor’s is een volledig glutenvrij restaurant. We deelden een ham/kaas croissant, kipwrap en chocoladetaart. De croissant was zo lekker dat we er allebei eentje meenamen voor de volgende dag en vroegen de eigenaar waar ze deze kocht. Dat bleek bij de Welsh Bakestone te zijn. De eigenaresse had het recept aangepast samen met Floor’s.

Met mijn zus

’s Avonds gingen we Indiaas eten bij Maharadja in Delft. Het was weer heerlijk. We maakten erna een korte wandeling, want ik begon al snel te zwalken. We aten als laatste nog een ijsje op de Markt. Hierna was het echt tijd om naar huis te gaan.

Zondagochtend om 9 uur gingen we e-chopper rijden in Gouda. We hadden gekozen voor de Gouden Eeuw Route, dus al snel reden we over dijkjes en langs oude boerderijen, molens en stadsgebouwen. Het was een route van 43 km in drie uur, dus tijd om op een terrasjes te zitten, was er helaas niet. We stopten af en toe kort om een foto te nemen of wat te drinken. Na het inleveren van onze choppers wandelden we het centrum van Gouda in en lunchten we bij Bagels and Beans op het terras. Hierna gingen we naar huis. Wat heb ik genoten van alle dingen en we hebben gelijk een datum geprikt om echt een nachtje weg te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *