Roodvonk dochter

Onze dochter was zondag halverwege de verjaardag van mijn vriend ziek geworden. Ze had hoge koorts en keelpijn. De maandag nam mijn vriend voor zijn rekening. Ik ging roeien en had daarna een gezellige kerstlunch die ik met een mede roeister georganiseerd had. Dinsdagochtend was ik thuis en ’s middags ging ze naar mijn ouders, zodat ik een middagdutje kon doen.
Dinsdagavond merkte ik een hoop kleine pukkeltjes op bij haar halslijn en haar buik en ze kreeg een witte tong. Toen we hier de volgende ochtend op Googelden, kwamen we uit op Roodvonk. Ik stuurde de huisarts een berichtje om bevestiging van onze vermoedens te krijgen en of we naast paracetamol geven, nog iets anders konden doen voor onze dochter. Zij bevestigde onze vermoedens en paracetamol was het enige dat we konden geven. Voor de rest verwees zij ons naar de site van thuisarts.nl. Ik informeerde school en de BSO, omdat Roodvonk besmettelijk was en niet veel later ontvingen wij een e-mail van groep 3, dat er Roodvonk gesignaleerd was. Ook van de 2 kinderen uit de klas die bij ons waren wezen spelen, informeerde ik de ouders. Sanne was overal de enige met Roodvonk, dus we hadden geen idee waar ze het opgelopen had.

Mijn schoonmoeder kwam donderdag een dagje oppassen, zodat ik wat in huis kon doen, boodschappen kon halen en een beetje kon uitrusten. Inmiddels was de koorts van onze dochter wat lager en was de keelpijn verdwenen. Gelukkig, want de kerstdagen zouden bij ons op 24 december starten met een kerstdiner met vrienden. We hielden hen op de hoogte van de situatie van onze dochter. Roodvonk kan tot drie weken besmettelijk zijn, dus of ze meekon naar het diner was nog onzeker. Voor tweede kerstdag was het geen probleem, omdat iedereen ook op de verjaardag van mijn vriend aanwezig was toen onze dochter achteraf al besmettelijk was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *