Sinterklaas en kerst op 1 dag

De ochtend begon met een bezoek aan mijn schoonmoeder. We helpen haar geregeld i.v.m. haar revalidatie (ze heeft een nieuwe knie gekregen). Na één doos kerstdecoratie uitgepakt te hebben, bleek dat zij liever boodschappen ging doen om nog een sinterklaascadeau voor mijn vriend te kopen. Mijn cadeau had ze door een vriendin laten kopen, erg leuk! Hierna toch nog verder gegaan met de kerstinrichting en nog twee dozen uitgepakt en op z’n plek gezet. Weer thuis aangekomen direct mijn bed ingedoken, want voor ’s avonds hadden wij ook nog plannen om Sinterklaas te vieren bij vrienden.  Hier werden we pas om 20 uur verwacht dus voldoende tijd om bij te tanken.

dav

Wat zag hun huis er gezellig versierd uit en alle verschillende sinterklaaslekkernijen zoals taaitaai, speculaascake, chocoladeletter, kikkers, marsepein, kruidnoten en warme chocomel waren aanwezig. Iedereen had per persoon een cadeau gekocht van 5 euro en iets van thuis meegenomen dat hij niet meer wilde en hiermee gingen we het sinterklaasspel spelen. Bij 1 en 6 mocht je een cadeau pakken en bij 3 mocht je hem uitpakken. Nu alle cadeaus gekozen waren, begon het spel pas echt. Nu kwamen namelijk de opdrachten erbij, zoals “wissel van cadeaus”, “geef een cadeau aan de persoon links van je” en nog veel meer. Na ongeveer anderhalf uur ging de wekker en de cadeaus die je op dat moment had waren van jou. Ik had een 1 cadeau, mijn vriend 2 maar er waren ook andere die met 5 cadeaus naar huis gingen.

Na het spel nog lekker kletsen en genieten van een wijntje met ook hierbij weer andere hapjes. Het was snel laat geworden, maar wat hebben we een lol gehad. Ik lag om 1:00 pas in mijn bedje. Kan me niet meer herinneren wanneer ik het to zo laat volgehouden heb.

Een gedachte over “Sinterklaas en kerst op 1 dag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *