Alkmaar deel 1

Mijn zus en ik vertrokken om 9 uur al richting Alkmaar. Het was iets meer dan een uurtje rijden. We vonden een invalideparkeerplaats waar we 3 uur gratis konden parkeren. Met de rolstoel erbij gingen we naar het restaurant de Koffiemolen waar ze glutenvrije taart serveerden. Helaas bleek dit alleen bananenbrood te zijn. We probeerden er een stukje van. Zelfs ik, die banaan niet lekker vind, vond het lekker. We pakten hier een kaart om een stadswandeling te maken. Gelukkig is mijn zus erg goed in kaartlezen. We belandden al snel in de winkelstraat waar ik wilde kijken voor een paar schoenen en shirtjes. Mijn zus vond dit prima. Ze hoefde niet te shoppen, omdat ze zwanger is van de tweede en alles al heeft, behalve een winterjas. Ik slaagde voor drie shirts en de schoenen. Ik was er erg blij mee, zeker omdat ik niet op shoppen gerekend had.

We kwamen langs een restaurant waarvan we gelezen hadden dat we glutenvrij konden lunchen. Er kwam een mooi plekje vrij vooraan op het terras in de zon: heerlijk. We deelden onze gerechten, zodat we van alles wat hadden. Daarna gingen we terug naar de auto om naar onze B en B de Zes Wielen te gaan. Hier mochten we iets eerder inchecken, zodat we een middagdutje konden doen. We zetten de wekker om 16 uur en gingen daarna weer terug naar Alkmaar. We wandelden nog een deel van de stadswandeling, voordat we ons meldden bij Deli (Indonesisch restaurant). Mijn zus had nog weinig Indonesisch gegeten, dus bestelden we een rijsttafel, zodat ze veel kon proeven. Het was heerlijk, maar heel veel. Gelukkig konden we de rest meenemen en in ons huisje in de koelkast zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *