Afscheidsworkshop werk

We werden om 11 uur op de Suezkade in Den Haag verwacht. ’s Morgens kwam er een appje, dat degene die ook afscheid nam van de apotheek ziek was. Wat vervelend om ziek te zijn op je eigen afscheid. Nu gingen de lieve woorden van mijn apotheker over mij. Ze had ook nog cadeautjes gekocht. Een toepasselijk kleimasker, een grote pil als douche gel en een travelo om je eigen parfum makkelijk mee te kunnen nemen. Ik gaf de bonbonlolly’s die ik bij ‘O la la’ voor iedereen gekocht had.

Hierna was het tijd om te beginnen. We leerden hoe we de klei rustig moesten maken, maar gelukkig hoefden we dit niet zelf te doen. Het was best moeilijk. Het maken van een potje was iets makkelijker, alleen bij de wanden dunner maken, werd er gerekend op het gevoel in je vingers, dus dat was voor mij erg lastig. De begeleidster hielp mij hier de eerste keer bij. We kozen twee potjes om te beschilderen. Ik was best onzeker want ik had iets moois gemaakt, wat ik kon verpesten door het lelijk te verven. Het ene potje beschilderde ik met groen en het schaaltje met blauw. Op de foto lijkt het pastel, maar mijn creaties moeten nog gebakken en geglazuurd worden. Over twee weken zien we het eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *