Stamceltherapie onderzoek in Nederland

Wat een goed nieuws gisteravond en direct aandacht op tv. https://eenvandaag.avrotros.nl/item/nederland-start-studie-stamceltherapie-bij-ms/

Het zorgt er ook wel voor dat ik opnieuw over deze optie ben gaan Googlen. Vooral over mensen die het ondergaan hebben en hoe zij zich nu voelen. Ik heb deze optie altijd ver weg geschoven, maar de drempel zou wel lager worden als de behandeling vergoed wordt en in Nederland plaatsvindt. Toch blijft de herstelperiode mij te lang met een dochtertje van twee. Voor anderen is het juist de motivatie geweest om de behandeling te ondergaan.

Eerst komende maandag de nieuwe MRI uitslag afwachten. Dan hoor ik hoe actief de MS is. Eind 2018 had ik op de MRI 3 plekken erbij, waardoor ik nieuwe medicatie (Aubagio) ben gaan gebruiken. Drie maanden later had ik toch een schub in februari. Dat zijn tekenen dat de ziekte nog steeds actief is. Als er maandag weer nieuwe plekjes bij gekomen zijn, moet ik over naar een nieuw geneesmiddel. Ocrevus is genoemd door mijn neuroloog, wat sinds maart 2018 op de markt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *