Glutenvrije kniepertjes bakken

Nu Oud en Nieuw in aantocht is, wilde ik zelf een keertje glutenvrije kniepertjes bakken. Kniepertjes heb ik gegeten in de jaren dat ik een vriendje in Drenthe had. Ook afgelopen zomer tijdens onze vakantie in Exloo had ik een toetje met kniepertjes gegeten bij het glutenvrije restaurant de Steakerij.

Ik bestelde een Cloer kniepertjesmaker en bedacht deze te maken ipv gebak voor mijn vriend zijn verjaardag op 10 december. Ik heb glutenvrije wafelmix die ik gebruik om pannenkoeken te bakken. Helaas lukte het niet om hier een kniepertje van te maken. Tijdens het oprollen scheurde het deeg en het bleef zacht. Ik appte mijn ex-schoonzus om te vragen of ik het wel goed deed. Zij herinnerde zich dat haar moeder de mix altijd de dag van tevoren maakte. Ik kreeg het recept van haar moeder. Ook benaderde ik het glutenvrije restaurant om hun recept te vragen. Tot mijn verbazing kreeg ik het recept. Ik besloot een nieuwe poging te wagen voor het verjaardagsbezoek van mijn ouders op 19 december. Yes, dit recept lukte wel en zorgde voor goede kniepertjes. Nog even slagroom kloppen en dan wordt het smullen vanmiddag.

2 gedachten over “Glutenvrije kniepertjes bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *