Yin Yoga

Ik wilde al heel lang deelnemen aan de Yin Yoga, maar vanwege de corona waren de twee groepen samengevoegd, waardoor er geen plek was. Per september waren er weer twee groepen en was er een plekje voor mij. Bij Yin Yoga worden de oefeningen zittend en liggend uitgevoerd. Je houdt de houdingen van de oefeningen vrij lang vast, met als doel dat je daarna ontspant. Ik deed de oefeningen wat korter dan de andere deelnemers en zocht soms een alternatieve houding als een houding niet lukte. De ontspanningsmomenten vond ik heerlijk. Vooral de begin- en eindontspannings geleide meditatie.

Het lukte mij niet om de spanning die ik met de yoga vastzette in mijn spieren, daarna te ontspannen, waardoor ik gedurende de week veel last had van mijn lijf. Ik besloot toch een tweede keer naar de yoga te gaan. Na afloop had ik een kort gesprek met de begeleidster en ik gaf mijn twijfel aan. Zij had tijdens de les ook al gezien dat ik met een aantal oefeningen moeite had een fijne houding te vinden. Ze benadrukte dat ik mijn lijf het beste kende en moest doen, wat mij goed leek.

Na deze tweede les besloot ik helaas weer te stoppen. Ik vond de meditaties heerlijk, maar de spierspanning en spierpijn te heftig. Het ’s avonds de deur uit gaan voor een activiteit/sport, beviel mij erg goed. Misschien kan ik zoeken naar een plek waar één avond per week geleide meditaties gegeven worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *