Serie afspraken

Tijdens onze twee weken met Corona in huis, had ik al mijn afspraken verschoven. Nu ging ik op maandag naar de pedicure en mijn nieuwe invalideparkeerkaart ophalen bij de gemeente. Op dinsdag naar het ziekenhuis om te leren katheteriseren, pakje ophalen bij de Intertoys in Nootdorp (online niet meer beschikbaar) en samen met mijn dochtertje naar de kapper.

Woensdag had ik van mijn consult bij de psycholoog een telefonisch consult gemaakt. We gingen starten met de verkorte versie van blokkentherapie. Hiervoor moest ik 95 vragen invullen en kreeg ik onderstaande uitslag over mijn disfunctionele schema’s.

De uitslag was heel herkenbaar voor mij. De uitleg erachter was voor mij erg interessant. De psycholoog vertelde dat als ik goed in mijn vel zit, ik geen/weinig last heb van deze schema’s. Ook vertelde ze dat het veranderen van deze schema’s alleen kan in de kant van gezonde volwassenen, want om eigenschappen te kunnen veranderen is er aandacht, tijd, ruimte en energie nodig. Het doel van mijn therapie wordt om deze schema’s eerder te herkennen, zodat ik mijn gedrag iets eerder aan kan passen en weet waar mijn gedrag vandaan komt. Als ik mijn schema wel wil veranderen, zou ik uitgebreide therapie moeten volgen. Mijn psycholoog en ik besloten dat het ‘echte’ veranderen niet nodig is, omdat ik er vaak geen last van mijn schema’s heb.

2 gedachten over “Serie afspraken”

  1. Wat een klote ziekte is het toch. Niets gaat meer zoals het het ‘hoort’ te gaan. Ik ben natuurlijk wat ouder maar ik heb er behoorlijk last van. sterkte Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *