Kerstdagen voorbereiden

Ik had in de laatste week voor de lockdown bij The Stone in Pijnacker mijn kerstoutfit geshopt. De lange rokken die nu in de mode zijn, vind ik ideaal. Ik koos voor een gouden plisse rok met een zwarte trui erop.

De meeste boodschappen hadden we bij Picnic besteld, maar voor de verse boodschappen ging mijn vriend woensdag op pad. Op kerstavond bij het diner met vrienden zouden wij het voorgerecht verzorgen, net zoals op tweede kerstdag met mijn familie bij mijn broertje thuis. We kozen voor een uitgebreide borrelplank met een kleine pastinaaksoep met pancetta, crème fraîche en tijm erbij. Op eerste kerstdag kwam mijn schoonmoeder bij ons eten en hiervoor haalden we op 24 december onze bestelling met rollade en gevulde kippetjes bij de poelier op.

Nog even leek het erop dat we onze kerstplannen aan moesten passen, want ons dochtertje had woensdag en donderdag hoge koorts. Ik had op woensdag geprobeerd om een zelftest bij haar te doen, maar dit liet ze slecht toe. Daarom ging ik donderdagochtend naar de GGD. Gelukkig was de uitslag negatief en had ons dochtertje vrijdagochtend alleen nog een lichte verhoging. Zo konden we toch met een veilig gevoel op pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *