Minang Kabau

Een vrijwilliger uit mijn roeigroep vertelde dat hij altijd zo lekker Indonesisch eet aan de Kralingse Plas. Ik belde het restaurant om te vragen of zij ook rekening hielden met glutenvrij. Dit deden ze, alleen konden ze mij de menukaart niet e-mailen. Ik besloot het toch te proberen en reserveerde een tafeltje voor een diner met een vriendin uit Capelle. Het was voor ons allebei 20 minuten rijden. Bij de parkeerplaats genoot ik eerst van het uitzicht op de skyline van Rotterdam. We kregen een tafeltje aan het raam, dus zo konden we binnen verder genieten. Ik kreeg de glutenvrije menukaart en vergeleek deze met de basis rijsttafel. De meeste gerechten konden aangepast worden, dus we bestelden de rijsttafel voor 2 personen. Een bedienende dame die veel van de glutenvrije menukaart af wist, kwam nog even checken of ik akkoord was met de gefermenteerde sojasaus. Ze vertelde dat veel mensen dit niet durfden. Ik kon haar geruststellen dat ik wist dat door de bereiding de gluten kapot gemaakt waren, dankzij mijn zus die voedingsmiddelentechnologie gestudeerd heeft. Zij heeft dit een keer helemaal uitgezocht en hierdoor durf ik nu meerdere merken ketjap en sojasaus te eten. (Wil je hier meer over lezen kun je kijken op: https://www.go-tan.com/nl/producten/smaakmakers/go-tan-biologische-sojasaus-glutenvrij-145-mlt-fles/)

We kregen bij een aantal gerechten de saus apart geserveerd, omdat ik deze niet mocht. Het was een leuke verzameling van gerechten en we moesten goed ons best doen om het meeste op te eten. Als afsluiting koos ik voor een kopje thee, want een toetje pastte er niet meer bij. Het was weer een heerlijke bijkletsavond geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *