Onrustig dochtertje

De week begon al met twee gebroken nachten achter elkaar. Dat is voor mij vaak al heftig genoeg, maar er gebeurde nog meer deze week. Ons dochtertje kwam dinsdag helemaal blij uit school thuis dat ze een wiebeltand had. Ze vertelde het enthousiast aan iedereen die het maar horen wilde. Vervolgens gingen we naar zwemles toe. Ze was zondag met haar vader extra wezen oefenzwemmen voor haar rugzwemmen en dat werd beloond met de overstap naar het volgende badje. In badje 3 was alleen op dinsdag geen ruimte om 15.45 uur, dus maakten we de overstap naar de donderdagmiddag. Volgende week is het Koningsdag, dus daarom konden we deze donderdag al starten.

Na de zwemles gingen we bij de Soete Suikerbol eten om te vieren dat ons dochtertje een badje verder was. Ze werd door het personeel gefeliciteerd, nadat ze enthousiast haar volgende armbandje liet zien. Ze verrasten haar door een sterretje in haar ijs te zetten. Het duurde ’s avonds heel lang, voordat ze ging slapen. Ze wilde nog van alles weten over hoe een tand er nu uit ging en waarom ze nu op donderdag moest gaan zwemmen. Na 20.30 uur was het eindelijk stil (een uur later dan normaal). Ik ga meestal rond 21.15 uur naar boven, dus dan blijft er weinig avond over. Ondertussen had mijn vriend hard gewerkt in de achtertuin.

Woensdagavond lukte het ons dochtertje ook niet om in slaap te vallen. Ze wilde zo graag weten wat ze in badje 3 moest leren, maar dat kon ik haar niet vertellen. Ook bleef ze maar het nieuwe liedje ‘Zig Zag’ van ‘Kinderen voor Kinderen’ zingen. Dit hadden ze op school geleerd inclusief dansje voor de Koningsspelen aanstaande vrijdag. Ze ging pas weer na 20.30 uur slapen. Ik had van mijn vriend ondertussen, net als gisteren, al thee en chocolade op bed gehad. Als ons dochtertje probeert te slapen lig ik ondertussen op bed tv te kijken en haar vragen tussendoor te beantwoorden of te zeggen dat ze stil moet zijn en echt moet gaan slapen. Deze avond bleef ik erna op bed liggen. Ik was zo moe.

Donderdagmiddag was het tijd voor haar tweede zwemles. Ze zwommen eerst in het deel van badje 3 waar ons dochtertje nog kon staan. Hierna gingen ze naar het diepe bad en moest ze van de muur naast het startblok springen en daarna op haar rug verder zwemmen. Eerst hing ze een paar keer aan de zijkant van het zwembad, maar nadat ze een waarschuwing van de juf kreeg, zwom ze het het hele eind. Ze oefende de schoolslag met haar armen er voor het eerst bij en de rugcrawl. Ik vond dat ze het erg goed deed voor een eerste les in het diepe gedeelte. Ze was zelf ook erg trots. ’s Avonds legde mijn vriend haar op bed. Gelukkig sliep ze nu wel binnen een half uurtje en kon ik ook weer van de avond genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *