Vaccinatie afspraak

Ik ben helemaal vergeten om een blog te schrijven over mijn vaccinatie-afspraak. Ik ging naar het consult met het idee dat ik één vaccinatie zou krijgen. Dit werden er drie, omdat de meningitis (Nimenrix) en pneumokokken (ApeXXnar) ook aangeraden werd bij mensen met verzwakte afweer. De ApeXXnar is levenslang geldig en de Nimenrix 10 jaar.

Helaas had één bekende van mij met MS met bloedvergiftiging in het ziekenhuis gelegen en vertelde een andere vriendin dat zij een vriendin met MS had verloren aan hersenvliesontsteking die begonnen was als een oorontsteking. Dit soort verhalen maakt mij toch een beetje bang en dan is mijn keuze voor de extra vaccinaties heel logisch.

Ook kreeg ik een update van mijn DTP vaccin, omdat ik toch hoop binnen 10 jaar nog naar Azië en Afrika op vakantie te gaan. Ik moest het totaalbedrag van €245,- direct afrekenen. Ik kreeg nog €100,- vergoed van mijn zorgvrager. Behalve een wat stijve arm, had ik geen last van de vaccinaties. Na de vaccinaties moet ik nog vier weken wachten, voordat ik met de Kesimpta kan starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *