Nachtje weg met vriend

Ons dochtertje ging een nachtje bij mijn schoonmoeder logeren, zodat wij samen een nachtje weg konden. Ik wilde altijd al eens varen in de Biesbosch en dit wilde ik combineren met een bezoek aan een speciale fysiotherapeut in Halsteren. We kozen voor een hotel in Dordrecht om te overnachten.

’s Morgens bracht mijn vriend ons dochtertje al vroeg naar Leidschendam. Op de terugweg belde hij dat hij nog bij de orthodontist terecht kon, dus dat had voorrang. Ondertussen moest ik echt heel vaak plassen, dus bracht ik een potje urine naar de huisarts om te laten checken op een blaasontsteking. Ik gaf het emailadres op van een apotheek in Dordrecht, zodat ik een eventueel kuurtje later die dag daar op kon halen. Zo begon onze dag erg rommelig, maar om 10.45 uur reden we richting Villa Augustus om daar vroeg te gaan lunchen. Het was weer heerlijk met een broodje en chocoladetaart. Ik nam nog een stuk glutenvrije cake mee voor ’s middags. Om 13 uur vertrok onze rondvaart door de Biesbosch vanuit Biesboschcentrum Dordrecht. De rondvaart viel tegen, maar gelukkig scheen het zonnetje en genoten we toch van de tocht. Hierna gingen we naar hotel de Watertoren, zodat ik kon rusten. Aan het eind van de middag gingen we op tijd richting het centrum, zodat ik mijn antibioticakuur kon ophalen. Heel leuk om weer even in apotheek Ritzen te zijn, waar een vriendin jaren gewerkt heeft. Daarna gingen we naar Piccola Italia. Deze pizzeria haalt zijn glutenvrije bodems speciaal uit Italië, dus die pizza wilde ik wel proberen. Wat een lieve eigenaar, die enthousiast vertelde over zijn producten die hij zelf uit Italië haalt. De pizza Rucola smaakte goed. Ik wilde graag naar het hotel terug, want ik was erg moe, maar had genoten van onze dag erop uit.

Na een uitgebreid ontbijt met mooi uitzicht reden we naar Halsteren. Ik vind een nieuwe behandeling altijd weer spannend. Ze geven DNM therapie. Deze therapievorm is succesvol bij pijnklachten, maar het is even afwachten hoe mijn lijf erop reageert. Ik ervoer direct al vele tintelingen in mijn handen en voeten. Mijn hyperactieve blaas was door de eerste twee capsules antibiotica al wat tot rust gekomen, maar werd nu weer heel actief. Ze wilden mij de week erna weer behandelen en dan zou ik een apparaat krijgen voor thuisbehandeling. Toch twijfelde ik een paar dagen later of ik de behandeling door wilde zetten en belde met de fysiotherapeut. Hij begreep mijn twijfel, maar hij dacht echt te kunnen helpen met mijn blaasproblemen. We spraken af dat ik eerst zou starten met de Kesimpta injecties en dat ik daarna altijd contact kon opnemen. Zoals ik er nu insta, denk ik niet dat ik de behandeling hervat. Ik vond de vele vage tintelingen en een nog actievere blaas erg vervelend. Toch ben ik blij dat ik het geprobeerd heb, anders blijf ik mij maar afvragen hoe de behandeling zou werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *