Stedentrip plannen

Mijn zus en ik hadden het erover gehad om weer een keer een stedentrip naar het buitenland te doen. Mijn zus had het eerst over een vier daagse trip, maar ik gaf al snel aan dat het voor mij minimaal vijf dagen moesten zijn, omdat ik verwacht dat ik tijdens de reisdagen nog maar weinig ernaast kan. Qua bestemming dachten we aan een stad met strand, bv Pula of Valencia. We bekeken onze agenda’s en kwamen uit op het tweede weekend van oktober. In Pula was het dan al een stukje kouder, dus kozen we voor Valencia. Daarna keken we naar de vluchten. We wonen om de hoek bij Rotterdam Airport, dus als we heen vlogen op vrijdag 11 oktober, was er op woensdag geen vlucht, dus besloten we op donderdag terug terug te vliegen. Wat een luxe vooruitzicht zes dagen Valencia. Toch bleef ik wat onzeker of ik de drukte van zo’n grote stad nog aan kan. Mijn laaste stedentrip was in 2019 naar Madrid. Gelukkig kon ik dit gevoel na een paar dagen achter mij laten.

Mijn zus vond via Airbnb een mooi 3-kamer appartement en zocht contact met de verhuurder om na te vragen of we met de rolstoel bij het appartement konden komen. Ze stuurde heel attent een foto van de toegangsdeur met drempel en de twee traptreden om bij de lift te komen. Die hoefden geen belemmering te zijn; daar konden we samen mijn rolstoel wel overheen tillen. We waren zo gecharmeerd van de rustige ligging van het appartement en het balkon, dat we het tillen er graag voor over hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *